top of page
IMG_5858.jpg

GEZINSHUIS MATHÉ

Lekker leven!

WELKOM

Gezinshuis Mathé is een plek waar de kinderen die wij opvangen “lekker kunnen leven”. Lekker leven is voor ons dat je je lichamelijk, geestelijk, mentaal en sociaal goed voelt. Wij willen de kinderen helpen om dit in balans te brengen.

 

Dit doen we o.a. door: 

  • ​hierover in gesprek te gaan

  • naar elkaar te luisteren

  • elkaar te respecteren

  • op zoek te gaan naar hun talenten en deze te ontwikkelen (sport/creativiteit/muzikaliteit)

  • groei in hun eigen identiteit te stimuleren

  • op zoek te gaan naar een stukje zingeving

  • te zoeken naar vrienden die hen positief beïnvloeden

  • het huidige netwerk van het kind zo veel mogelijk betrokken te laten zijn in zijn of haar leven (voor zover dat mogelijk is en ten opbouw van het kind) 

IMG_5692.jpg
Slotjes_edited.jpg

ONTSTAAN

Tijdens onze vakantie in Keulen in juli 2020, besloten we om kinderen een thuis te bieden in ons huis. Ondanks dat we toen nog in ons kleine appartement in Almere Haven woonden, hebben we de knoop doorgehakt en zijn we begonnen met het zoeken naar een geschikt huis.

 

We hebben de naam Mathé bedacht, Ma(rije) & The(ssa), als een symbolische keuze. We hebben snel een huis gevonden en beschouwen het als een zegen van God.

 

Deze foto herinnert ons aan het moment dat we besloten om dit avontuur te beginnen.

ONZE MISSIE

Onze missie is om jeugdigen een plek van rust en stabiliteit te bieden in ons gezinshuis. We zoeken naar mogelijkheden om de kwaliteiten van de jeugdigen naar boven te halen en investeren in hun netwerk. We geven normen en waarden mee uit ons christelijk geloof en zorgen ervoor dat de jeugdigen voldoende weerbaar worden voor deelname aan de samenleving. We bieden structuur, veiligheid en geborgenheid en stimuleren de jeugdigen om hun kwaliteiten te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te worden. We willen de jeugdigen met diverse problematiek zo goed mogelijk helpen en ervoor zorgen dat ze weten dat ze geliefd zijn.

IMG_5889.jpg

WIE ZIJN WIJ?

THESSA

Hoi ik ben Thessa, ik ben een enthousiast en actief persoon die meestal voor alles wel een oplossing heeft. Ik vind het leuk om mensen te motiveren en te helpen waar nodig. Al vanaf jongs af aan heb ik een groot hart voor kinderen en tieners. Vanaf mijn 21ste reed ik graag iedere zaterdag op en neer van Barneveld naar Almere om kinderclub te geven. Deze kinderen hadden mijn hart gestolen en vandaar dat ik vanaf 2009 in het mooie Almere ben komen wonen. De eerste paar jaar heb ik in de zorg gewerkt en als vrijwilliger hielp ik nog steeds in het kinder/jongerenwerk van de kerk. Hier kwamen zoveel kinderen naartoe dat ik in 2014 heb besloten om hier mijn baan van te maken en heb ik Youth Port jongerenwerk opgestart. Dit waren toen zo’n 30 tieners en nu is het uitgegroeid naar ruim 300 tieners/jongeren waar ik samen met mijn team voor mag zorgen. Dit doe ik met heel veel plezier. Vanaf jongs af aan heb ik al de droom om meer te kunnen betekenen voor kinderen die meer zorg nodig hebben. Ik vind dat ieder kind het verdient om veilig en liefdevol op te kunnen groeien. In mijn werk kwam ik wel eens situaties tegen waar dit niet het geval was. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik samen met Marije een huis heb gekocht en dat we een zoektocht in zijn gegaan met God. Bijzonder is hoe alles is gegaan. We hebben een huis gekocht om ook daadwerkelijk kinderen een thuis te kunnen bieden.

MARIJE

Ik ben Marije, ik houd ervan om voor mensen te zorgen. Mensen noemen mij ook wel eens ‘een zorgtype’. Dat klopt wel aardig want ik word er blij van als mensen om mij heen gelukkig zijn. Ik luister graag naar wat er in mensen omgaat en zorg voor een drankje een hapje en een grapje. Ik woon al vanaf mijn eerste adem in Almere en ben hier opgegroeid tot wie ik nu ben. Een lange tijd ben ik op zoek geweest naar mijn roeping in het leven, met vele omwegen kom ik toch steeds weer op het zorgen voor uit. Dit kan in de kinderopvang en dagopvang voor een paar uurtjes per dag en dan moet je de zorg weer loslaten en overgeven aan de ouders/verzorgers. Ik merkte dat ik hier veel meer in zou willen betekenen.

 

Wij wonen inmiddels als heel wat jaren samen als huisgenoten en beste vriendinnen en dit onderwerp kwam steeds vaker ter sprake. “We willen meer betekenen!” … maar hoe kunnen we dit bieden in ons appartementje?! Na veel gesprekken en het neerleggen bij God heeft Hij ons geleid naar het prachtige huis waar wij op dit moment mogen wonen! Wat een cadeau! Inmiddels zijn we een paar jaar verder en mogen we ook blij en trots zijn op de groei die we hebben gezien bij de kids. Het is mooi om te zien dat vrienden en familie vol achter ons staan en hierin ook meedenken en helpen.

EEN PAAR FOTOOTJES

DSC06239.jpg

CONTACT

Wil je, na het lezen van de bovenstaande informatie, contact met ons opnemen? Dat kan! Vul dit formulier hieronder in of klik hier.

Contactformulier

Wat voor bericht is dit?
bottom of page